2011. december 14., szerda

Megjelent Ország Balázs tagunk „Dalok a Fekete Házból” című kötete!



Ország Balázs írásait többek között itt lehet olvasni:
http://lancolat.blogspot.com/search/label/Orsz%C3%A1g%20Bal%C3%A1zs

Ismertetők, vélemények a kötetről:


Ami a címlapon olvasható emberről biztosan tudható: szül. 1984 márc. 30-án. Publikált a Somogyban, a tanítványi láncolat nevű irodalmi portálon, tagja az Archimédesz Művészcsoportnak. Három antológiában szerepelt. Megkérte olvasóit válaszoljanak erre a kérdésre „Mit kell tudni Ország Balázsról és/vagy költészetéről?” és ilyen válaszokat kapott:

Érdeklődéssel és örömmel olvastam egy érett lelkű, fiatal költő, Ország Balázs készülő kötetének verseit (Dalok a Fekete Házból).
A vágy, a keserűség, az életöröm dala szól – harmóniában egymással – egy tisztán látó, romlatlan, bonyolult lélek tollából. Az örök útkereső, a  „Tűznéző”, aki a kipattanó szikrában látja az igazságot, a kúszó „Lugasban” az erőt, a „Hajnalokban” az élet körforgását. A „Meditációban” megtalálja az önharmóniát, a „Kamaszgyászban” meghallja a zápor szép énekét.
A „mindennapi papiros” „Robinson”-ja, aki szereti az elvonulás, a magány szépségét, majd Csillagszóróként tesz hitet és vall egy önmagába zárt, sziporkázó reményteli világról. Emelkedett lélek, aki önmagát és a világot magasról egységben szemléli.
„Fegyvered igaz és egyetlen
 Messze hord, túl a látótereken” (Fokozódó dobogás)

         Kartaliné Vincze Mária
2011 szeptember 24. 8:18



Most azon gondolkodom, hogy jobban ismerem Ország Balázst az embert, mint Ország Balázst a költőt. Ebben az a remek, hogy  ismerem.
A költőt azonban lehetne jobban. Sokkal jobban. Ennek azonban talán nemcsak az én lustaságom az oka, hanem az, hogy ritkán születnek a versek.  A „csak akkor szólok, ha van mit mondanom, és azt hosszas megfontolás után, sokáig érlelt, kiérlelt műben tehetem” magatartás. Számomra ez a lehetséges emberi magatartások közül az egyik legszimpatikusabb. Sosem csápol az első sorban, nem folyik a csapból, „csak” csöndesen értéket teremt. Ez a legtöbb. És az út, ami odáig elvezet.
Nem tudom, ki mondta, nem tudom, melyik versében: „Ne bánd, a hajsza is megéri.”
Látod, Balázs, ez is a költők sorsa: nevük nincs, egy soruk él, de ez téged ne tántorítson el semmitől!

Barna Ildikó

Bár nem ismerem régóta Balázst és a költészetét, azonban mély érzésvilágról árulkodnak írásai. Különleges hangvételű – úgy is fogalmazhatnám excentrikus (csodabogár) hangulat uralkodik a sorok között.
Ajánlom mindazoknak, akik kuriózumra vágynak.
                                                                              Szekeres Mónika,
                                        a barátaimnak csak Marcsa
2011 szeptember 5. 

  
 A kötetből rendelni a szerző email címén jelentkezve lehet: obalazs24@freemail.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése