2010. november 17., szerda

A TANÍTVÁNYI LÁNCOLAT IRODALMI KLUB - 5. találkozó - Szolnok, Kettes Kocsmahivatal - Bata Gergő beszámolója, Szinay Balázs kiegészítéseivel

Klubunk szám szerint ötödik találkozóját, Szolnokon a Kettes Számú Kocsmahivatalban tartottunk.
Rendhagyó módon, a korábbi hagyományoktól kicsit eltérve most nem egy szigorú értelemben vett irodalmi összejövetelt szerveztünk, hanem sokkal inkább egy laza kerti partyra gyűltünk össze. A meghívást Holcsik Szabolcstól kaptuk, akinek innen köszönném meg még egyszer az egész napos munkáját a klub, és a jelenlévők nevében.
Első vendégekként és egyben klubtagokként Szinay Balázs, Mátyás Zoltán, és jómagam érkeztünk a helyszínre Budapestről, majd röviddel később Pálinkás Imre – akinek Szabolcson kívül, a legközelebb esett a találkahely – és Kiss Magdolna Tünde is megérkezett, Tatabányáról. Tünde mondhatni nagyon kellemes meglepetésként érkezett, mert nem tudtuk biztosan, hogy jön-e, amíg végül meg nem pillantottuk.




Balról: Mátyás Zoltán, Holcsik Szabolcs, Kiss Magdolna Tünde, Bata Gergő, Pálinkás Imre

A délután folyamán tábortűz mellett beszélgettünk, néha kis csoportokban, néha egy nagy, közös tömörülésben.
Téma volt rengeteg. Számomra a legkellemesebb meglepetés az volt, hogy mindenki olyan volt, mint amilyennek az oldalon megismertem, kivéve, hogy Szabolcsról nem tudtam, hogy ilyen jó házigazda, és szakács, Tündéről pedig, hogy ilyen szerény.



Az órák percekként teltek, egy jó ebéd után előkerültek az írások is és megkezdődtek a rövid, egyénenkénti, rögtönzött felolvasások.  Matyó egy polcnyi írással érkezett, Szabolcs egy füzetnyi szerzeménnyel készült, Tünde, és Imre írásaik mellett, színvonalas antológiát is hoztak, Balázs pedig egy kis jegyzetfüzetet, amiben írásait, piszkozatait jegyezte. Mindenki előadott két-három verset repertoárjából.



Én voltam az egyetlen, aki nem készült írásokkal, de nem is bánom. Rengeteg szép gondolat hangzott el, bár a felolvasásokra így is kevés idő maradt…
Ám számomra nem is elsősorban az irodalomról szólt a találkozó, hanem arról, hogy megismerjük egymást. Ennek a találkozó maximálisan eleget tett. Záró gondolatként végül megemlítem, hogy nagyon örültem, hogy megismertem az ott jelenlévő tagokat, és, hogy a láncszemekből egy erős lánc(olat) állt össze.


Bata Gergő


További fotók az eseményről:
Katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése